لکه های خورشیدی

 

لکه های خورشیدی:

این لکه های یکی از مهم ترین فعالیت های خورشیدی است که در سطح خورشید ظاهر می شوند.هر لکه یک قسمت مرکزی تاریک تر به نام سایه دارد و یک قسمت روشنتر که اطراف سایه را احاطه کرده و نیم سایه نام دارد.لکه ها در دو نیم کره شمالی و جنوبی خورشید در عرض 30 درجه فعالیت میکنند و در عرض 15 درجه جنوبی به حداکثر فعالیت میرسند و پس از طی دوره11ساله در عرض های 8درجه شمالی و جنوبی خاتمه می یابد .

بزرگی و طول عمر لکه ها متغییر است.  هر لکه ابتدا به صورت یک منفذ کوچک سپس بزرگ تر شده و بعد به سرعت به لکه کوچک تبدیل شده و از بین می رود وچون دمای آنها کمتر از اطرافشان است نسبت به شید سپهر تیره تر به نظر میرسد.

در لکه ها میدان های بسیار قوی مغناطیسی هزار برابر بیشتر از زمین وجود دارد که همین امر باعث شده جریان جابجایی معمولی گاز های داغ به سطح خورشید در محل لکه ها انجام نگرفته و باعث سرد تر شدن لکه ها از سایر نقاط شید سپهر شوند. فعالیت لکه ها در یک دوره 11ساله از حداکثر به حداقل میرسدو در دوره 11ساله بعدی جهت میدان مغناطیسی لکه ها برعکس میشود.

دوره اول  از  شمال جنوب

دوره دوم  از  جنوب ـ  شمال

چرخه مغناطیسی لکه های خورشیدی دوره متاوب 22ساله است. افزایش فعالیت خورشید باعث یخ زدگی در قطبین و تغییر در آب و هوای زمین شده. برای پیش بینی تغییرات آب و هوایی زمین از روی فعالیت های خورشیدی بهتر است در زمینه های زیر تحقیق شود.

الف: بررسی آثار چرخه ی بلند مدت خورشید

ب:بررسی شدت اثر گلخانه ای

ج:بررسی جزییات تغییرات فعالیت های خورشید

بنابر این فعالیت لکه ها در تغییرات آب و هوا سرعت رشد گیاهان و جانوران و غیره موثر است.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







تاريخ : جمعه 6 بهمن 1391برچسب:, | 13:51 | نویسنده : رسول لشکری زاده |
  • مترجم سایت
  • ایران رمان